”De senaste årens händelser med krig, pandemi och båtar på tvären har lyft inköpsfunktionen hos oss och alla andra företag i sektorn. Vår roll har blivit tydligare och vår kompetens uppskattas på ett helt annat vis.” Så beskriver Karl Kloste, koncerninköpschef på Svevia, sin och kollegornas roll idag.

Vi på Coreco fick förtroendet att bistå Svevia med rekrytering av en ny kategoriinköpare med ansvar för åkeri- och maskintjänster. Nu när rekryteringen är avslutad passar vi på att fråga Karl Kloste ett par frågor om rekrytering och inköp i allmänhet.

Hur ser du på inköpsfunktionens roll i en organisation som Svevia?

Inköp är en av de avgörande faktorerna för fortsatt framgång för vår organisation. Mycket av det vi gör ute i våra verksamheter består av inköpta varor och tjänster. Vi behöver se till totalkostnaden och samtidigt se till att vi köper av sunda leverantörer.

Hur ser du på 2023 och vad kommer att vara ert fokus på inköpsavdelningen då?

De senaste åren har vi fått lära oss att vara redo på tvära kast och en del omställningar i leverantörskedjorna, vi är beredda på att detta kommer att fortsätta. Vi fortsätter även att utveckla våra projektköp och modellen vi tillämpar för kategoristyrt inköp till att bli bäst i branschen. Därutöver kommer vi som sagt att ha ett stort fokus på sunda leverantörer. Jag anser att vi på Svevia, som en stor inköpande organisation, har ett stort ansvar att säkerställa kvalitet i våra inköp, så att sunda leverantörer kan konkurrera med rättvisa villkor.

Vad ledde till att ni valde Coreco och Mikael Sjölund i denna rekrytering?

Jag visste att Mikael skulle ha en god förståelse för vad vi sökte för profil till denna tjänst, vilket är viktigt för mig. Därtill vet jag att Mikael och Coreco har ett brett kontaktnät inom bygg- och fastighetssektorn. Mikael var väldigt snabb, och hade kandidater redan innan vi hade skrivit klart annonsen, vilket så klart uppskattas eftersom det tenderar att bli långa processer vid rekryteringar på denna nivå.

Läs mer om Svevia här.

Bild: Svevia – Rickard Kilström

Vad vi har hjälpt till med::
Rekrytering
Search
Referenstagning
Test och analys

Kontakta oss

Fler referenser