”Jag vet att Coreco sitter på en helt unik kunskap om strategiskt inköp. Dessutom har de ett omfattande kontaktnät som sträcker sig från leverantörer till fastighetsägare”. Detta var en av anledningarna till att Johanna Malkan Nyberg CPO på Veidekke ASA valde oss som partner i rekrytering av ny kategoriansvarig till koncernens inköpsavdelning.

Att rekrytera nyckelkompetens kräver tid, struktur, engagemang och fokus. Vi har flera kunder som valt att ge oss förtroendet att genomföra rekryteringar av inköpare till deras organisationer. Något vi är väldigt stolta över.

I samband med att Veidekke hade behov av en ny kategoriansvarig till koncernen valde Johanna att ta kontakt med oss. Efter genomförd rekrytering passade vi på att fråga henne hur hon upplevde samarbetet.

”Coreco har god kunskap om branschen och tillsammans med Mikaels fingertoppskänsla för att finna rätt kandidat för rätt jobb vet jag att jag kommer att få rätt person. Ärligt talat så är Mikel en av de bästa på detta!” 

Hur upplevde du processen?

”Den var väldig professionell och vi fick kontinuerliga, muntliga och skriftliga, uppdatering över hur processen fortlöpte. Från inledande intervjuer till kandidatpresentationer. Det är tydligt att Mikael gör lite extra handpåläggning vilket gör att jag som rekryterande chef fick en snabb och tydlig överblick över de olika kandidaternas erfarenhet, kompetens och förmåga. På samma vis var även referenstagningen väldigt bra och strukturerad” 

Nu är er nya kollega på plats, stämmer bilden?

”Det är ju det som är så bra när vi har en tydlig process. Jag vet vad jag kan förvänta mig och vad jag som chef skall tänka på för att ge rätt förutsättningar. Pusselbiten passar helt enkelt väldigt bra in i vår organisation när vi har god koll på styrkor och förmågor redan från dag ett.”

”Avslutningsvis vill jag säga att jag varmt kan rekommendera Coreco för rekryteringsuppdrag av inköpare”

Vi säger tack till Johanna och Veidekke för att vi fått förtroendet och önskar er lycka till med er nya inköpare!

Läs mer om Veidekke här.

Foto: Veidekke

VAD VI HAR HJÄLP TILL MED:
Rekrytering
Search
Referenstagning
Test och analys

Kontakta oss

Fler referenser